• Milí žiaci a rodičia,

          • naša škola sa po letných prázdninách opäť otvorí 5. septembra. Stretneme sa o 8:00 hod. na školskom dvore a  spolu slávnostne zahájime nový školský rok.

            Tešíme sa na Vás :)

             

            Pre zabezpečenie bezpečného prostredia v škole je aj naďalej potrebné predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti. Zákonný zástupca odovzdá vyhlásenie prostredníctvom EduPage alebo v papierovej forme. Vyhlásenie nájdete nižšie  alebo v papierovej podobe na sekretariáte školy.

          • Oznam pre stravníkov

          • Oznamujeme stravníkom, že školská jedáleň bude v mesiaci september vydávať pre žiakov obedy a desiatu od 6.septembra 2022 (5. septembra sa nevarí). Ak chcete svoje dieťa prihlásiť na obedy v ŠJ v  školskom roku 2022/2023, je potrebné vypísať prihlášku najneskôr do 6.septembra 2022 do 7:00 hod.. Prihlášku si môžete stiahnuť nižšie, alebo osobne prevziať 31.augusta alebo 2 a 5.septembra 2022 u vedúcej ŠJ do 14:00 hod. Výšky stravného za september – december 2022 sú uvedené na stránke školy v záložke Školská jedáleň.

             

          • Anglický prázdninový týždeň

          • Aj keď sa prázdniny pomaly blížia do svojho cieľa, na nástup do školy majú naši žiaci predsa len k dobru ešte sladké 2 týždne .

            Ten minulý však využili niektoré dievčatá a niektorí chlapci vo svoj prospech a odvážne ho strávili v priestoroch svojej školy. Od pondelka 15.augusta 2022 sa zdokonaľovali v angličtine v dennom anglickom tábore. Dievčatá a chlapci strávili zábavný týždeň, naučili sa nové hry, zlepšili si počúvanie angličtiny od lektora z Londýna, precvičili si verbálnu aj písomnú komunikáciu v angličtine, ale nadviazali aj nové a posilnili staré priateľstvá. Veríme, že týždeň plný dobrej nálady, smiechu a angličtiny bol pre žiakov príjemným a prospešným spestrením ich prázdninových chvíľ.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,       

            na základe zmeny v legislatíve v poskytovaní dotácií na stravovanie  od  01.07.2022 nadobúdajú účinnosť ustanovenia zákona č. 232/2022 Z.z. o financovaní voľného času dieťaťa a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            V tejto súvislosti uvádzame, že zákon č.232/2022 mení a dopĺňa zákon č. 597/2003 Z.z. o dani z príjmov a zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na stravu.       

            Dotáciu na stravu je možné poskytnúť:       

            1.) dieťaťu, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen neuplatnil nárok na sumu daňového zvýhodnenia.         

            2.) deťom v základnej škole do 15 rokov veku, ak si ani jeden  rodič na dieťa neuplatnil daňový bonus. Súbeh poberania tohto daňového bonusu a dotácie na stravu nie je možný u detí do 15 rokov.                                        Nárok na poskytnutie dotácie preukazuje rodič dieťaťa do veku 15 rokov novým čestným vyhlásením o neuplatnení si daňového bonusu.       

            3.) deti nad 15 rokov v poslednom ročníku ZŠ  (napr. z dôvodu odkladu povinnej školskej dochádzky), ktoré majú nárok na dotáciu na stravu aj v prípade, ak si rodič na toto dieťa uplatnil nárok na daňový bonus (v sume 40 eur mesačne).       

            V prípade detí, ktoré dovŕšili 15 rokov veku je možný súbeh poberania daňového bonusu a dotácie na stravu, povinnosť predloženia čestného vyhlásenia sa nevzťahuje na rodičov týchto detí. 

            V prípade záujmu o poskytnutie dotácie nahláste túto informáciu škole na mail zshlinik@gmail.com alebo na číslo 0911 994 814 do 5.8.2022 do 13:00 hod.