• Vzdelávanie našich pedagógov počas jarných prázdnin 📚🍀❤️

          • Ani naši pedagógovia počas jarných prázdnin nezaháľali a v spoločnosti skvelých odborníkov strávili 3 veľmi intenzívne pracovné dni, aby si rozšírili nielen svoje vedomosti, ale aj kompetencie a zručnosti, ktoré by škole 21. storočia určite nemali chýbať .

            Ďakujeme,

            panovi prof. Štefanovi Porubskému, bývalému dekanovi Pedagogickej fakulty v BB za uvedenie " do obrazu", prečo je potrebná v našom školstve zmena,

            pani Mgr. Renáte Taligovej za podporu a povzbudenie, ako v dnešnej rýchlej dobe pracovať tak, aby sme vo svojom povolaní "nevyhoreli",

            pani Mgr. Dáške Tomčanyovej za cenné rady a preškolenie v podávaní prvej pomoci a oboznámenie sa defibrilátorom AED, ktorý určite bude chcieť mať aj v našej škole.

          • Valentín v 4. A ♥️

          • Aj v našej triede sme si pripomenuli sviatok sv. Valentína a to prostredníctvom tematického vyučovania. Žiaci zistili, kto bol Valentín, ako vznikol sviatok a že nielen v tento deň by mali byť ľudia k sebe dobrí. Vyrobili si vlastné valentínske záložky, pomocou ktorých budú s láskou čítať knihy a valentínky, ktoré darovali svojim blízkym. 

          • Jarné prázdniny v našej škole

          • Aj takto vyzerali jarné prázdniny v našej škole ... Dolná chodba a jedáleň dostali nový "jarný outfit". Ďakujeme šikovným majstrom z Kico Structure za farebnú zmenu a našim, rovnako šikovným pani upratovačkám, pani kuchárkam,pánovi školníkovi a našej Majke Mariana Družbacká, vďaka ktorým je všetko pekné, čisté a na "svojom" mieste.

            ĎAKUJEME ! :)

          • Fašiangy, Turíce

          • Február je tradične mesiacom karnevalov a zábav. Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania sa zachovali v regiónoch do dnes. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj na našej škole. Tento rok pripadol na 13.februára. Žiaci prvého stupňa počas tohto dňa mali tematické vyučovanie spojené s fašiangom, tradíciami, vyučovali sa v maskách. Krátky program si pre nich pripravili žiaci siedmeho ročníka, zaspievali fašiangové piesne a sprievodom v maskách ich odprevadili na KARNEVAL. Nápadité masky sa snažili zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou. Karnevalový program pripravili šikovní ôsmaci formou tanečných hier aj súťaží. O zábavu a úsmevy na tvári sme mali celý deň postarané!

          • ŠKOLY IDÚ NA REPRE...🏒🏒🏒

          • Vďaka organizátorom tejto akcie mohli byť aj naši žiaci II. stupňa navštevujúci CVČ Fantázia súčasťou výborného hokejového zápasu medzi MŠ HKM ŽIAR NAD HRONOM & REPREZENTÁCIE DO 18 ROKOV a skvelej športovej atmosféry. ĎAKUJEME!

          • VALENTÍNSKA POŠTA ✉️❤️

          • Valentínska pošta teší našich obyvateľov školy už 20 rokov. Vyčarila úsmev na tvári, urobila radosť, rozbúchala nejedno dievčenské či chlapčenské ❤️ či spríjemnila milým odkazom deň nejednej pani učiteľke, pánovi učiteľovi, pánovi školníkovi, pani kuchárkam v kuchyni či našim pani upratovačkám... A túto funkciu plní dodnes... ❤️

          • Valentín u prvákov💕

          • Aj žiaci prvého ročníka sa počas tematického dňa dozvedeli, kto to sv.Valentín bol, prečo a ako slávime tento deň už aj na Slovensku. Napísali valentínky, počítali príklady a vyrobili si valentínske záložky ❤️

          • Ako strávili Deň sv. Valentína tretiaci? Hravo a najmä spolu 💞

          • Pri vyhľadávaní informácií na kartičkách sa dozvedeli, v čom sa tento deň odlišuje v iných krajinách. Okrem valentínskych tradícií sa dozvedeli rôzne zaujímavosti, ktoré sa s týmto sviatkom spájajú. Spoločne si pripomenuli, že Valentín je sviatkom lásky i medzi rodičmi či kamarátmi, porozmýšľali, prečo majú radi svojich spolužiakov, triedu, či pani učiteľku a navzájom sa obdarovali peknými slovami, pretože práve úprimné a milé slová adresované našim blízkym sú častokrát omnoho vzácnejšie ako materiálne dary ❣️.

          • ROČNÉ OBDOBIA

          • Aké ročné obdobie máme? Koľko mesiacov a dní v roku? Koľko dní v týždni pracujeme? Tieto otázky si kládli žiaci 2.A triedy. Hľadali odpovede v encyklopédiách, v kalendároch, čítali básničky a pranostiky, dopĺňali slovné úlohy, počítali a zábavnou formou sa učili o  ročných obdobiach. Tento čas strávili  zmysluplne a radostne.

          • Bezpečný internet 🌐💻

          • Naši žiaci  sa cez dva februárové týždne stali hrdinami internetu. Oboznámili sa s  problematikou Bezpečný internet prostredníctvom tém:
            Zdieľaj s rozumom - Kedy nezdielať?, Koho profil to vlastne je?, Ako nás vidia ostatní?, Zachovaj to v súkromí, Tak som to nemyslel(a)!
            Nenaleť fejkom - Nenaleť nástrahám phishingu!, Kto v skutočnosti si?, Niečo o botoch, Je to skutočne pravda?, Ako na internete rozpoznať dezinformácie
            Chráň si svoje tajomstvá - Ako vytvoriť skvelé heslo, Nechaj si to pre seba
            Láskavosť je cool - Neprehliadaj bezprávie, Možnosti pre zástancu, … reaguj však slušne!, Pozor, ako to vravíš, Rob, čo je vhodné, Ako slová menia zmysel
            Ak máš pochybnosti, poraď sa - Kedy požiadať o pomoc, Nahlás to aj online, Čo znamená správať sa odvážne?
            Medzi našimi žiakmi je veľmi obľúbená hra INTERLAND, kde si žiaci hravou formou osvojujú základné zručnosti ako sa správať na internete.

          • Oznam

          • Riaditeľka školy po konzultácii s RUVZ v Žiari nad Hronom a so súhlasom zriaďovateľa prerušuje z epidemiologických dôvodov výchovno-vzdelávací proces v Základnej škole Hliník nad Hronom pre žiakov druhého stupňa od 16.2.2024 do 16.2.2024.

          • Plavecký výcvik - 2.časť 💦💦

          • V dňoch 5.2 - 9.2. 2024, naši štvrtáci absolvovali plavecký výcvik v krásnom prostredí hotela Sitno vo Vyhniach. Deti si pochvaľovali príjemnú vodu i prostredie. Žiaci sa zoznámili s plaveckým štýlom prsia, kraul a tí zdatnejší vyskúšali i znak. Bazén preplávali všetci žiaci a medzi najúspešnejších patria:

            1.m - H. Prachárová - 14:04 s.

            2.m - I. Filipová - 15:36 s.

            3.m - Š. Daubner - 26:26 s.

            Víťazom blahoželáme, i keď víťazmi sú všetci žiaci, pretože prekonali samých seba, svoj strach i svoje osobné limity. Keďže im to išlo výborne, mohli na malú chvíľu vstúpiť do detského sveta a užiť si vodné radovánky 💦💦

          • Majstrovstvá okresu ZŠ v stolnom tenise u nás...🏓🏓🏓

          • V stredu sme sa v spolupráci s p. Zuzkou Perháčovou podieľali na organizovzní MO ZŠ v stolnom tenise. V príjemnej športovej atmosfére si reprezentanti 11 družstiev rozdelili stupne víťazov nasledovne:

            🥇 dievčatá ZŠ Štefánika ZH

            🥇 chlapci ZS Jilemnického ZH.

            Naše dievčatá - Baška Psotková , Viki Pošteková, Peťa Klimanová obsadili pekné 3. miesto. Chlapci - Matúš Vallo, Tomáš Gréger, Radoslav Drozd obsadili 5.-8. miesto. Všetkým srdečne gratulujeme a našim dievčatám a chlapcom ďakujem za reprezentantáciu.

          • MICRO:TOUR aj u nás v škole 💻

          • 6.2.sa žiaci a žiačky od 5. po 8.r. našej školy zúčastnili workshopu Micro:tour pod vedením študentiek zo Žilinskej univerzity. Workshop bol realizovaný v rámci projektu Aj ty v IT. Riešili sme rôzne úlohy na stanovištiach s naprogramovanými microbitmi a zapisovali si kódy, z ktorých nasledovne riešili tajničku. Po vyriešení tajničky sme si vyrobili svetielka na princípe baterky a medenej pásky. Všetci zúčastnení sme si vyskúšali prácu s novými technológiami a naučili sa niečo nové aj o micro:bitoch. Linda Boboková

          • Plavecký výcvik 🏊

          • Žiaci 4. ročníka majú za sebou už polovicu plaveckého výcviku 🏊. V príjemnom prostredí si nielen užívajú zábavné hry vo vode, ale tvrdo pracujú aj na tom, aby zdokonalili svoje plavecké schopnosti a zvládli techniku plaveckých spôsobov. Zatiaľ im to ide výborne a všetci si zaslúžia pochvalu 🥇 za veľkú snahu. Dúfajme, že im to vydrží až do konca plaveckého výcviku.

          • Moje budúce povolanie

          • Čím budem keď vyrastiem? Túto otázku si kládli žiaci 2.B. Bola pre deti zaujímavou, kde v rámci prezentácie svojho budúceho povolania mali možnosť povedať svojim spolužiakom množstvo nových informácií.

          • Kostra 💀

          • Vedeli ste, že kostra dieťaťa obsahuje viac kostí ako kostra dospelého človeka? Naši druháci áno. Naučili sa to počas blokového vyučovania zameraného na ľudskú kostru. Počas celého dňa plnili rôzne úlohy. Vyhľadávali dôležité informácie v knihách, sledovali röntgenové snímky, skladali puzzle... Záverečné hodnotenie rozhodlo o tom, že blokové vyučovanie si skoro zopakujeme.

          • Turnaj vo vybíjanej má svoje víťazky 🏆🥇🏐

          • Tradičný a stále obľúbený školský turnaj vo vybíjanej, ktorý bol tento rok súčasťou PUZZLE DŇA, spoznal svoje víťazky. Stali sa nimi dievčatá z 9. ročníka. Druhé miesto obsadili dievčatá zo 7.B a 3.miesto si svojimi výkonmi vybojovali dievčatá z 8.A. Víťazkám gratulujeme a všetkým zúčastneným družstvám ďakujeme za účasť 👏😊. K pekným športovým výkonom prispela aj pohodová a priateľská atmosféra všetkých triednych podporovateľov 👍. Už teraz sa tešíme na pokračovanie, tentokrát futbalové, o ktoré sa postarajú triedne chlapčenské tímy 😊⚽

          • Puzzle deň ♠️♥️♦️♣️♟🎲🏐

          • Posledný januárový deň dával každému žiakovi na známosť, že je práve v polovici svojho študijného úsilia a na svojich výsledkoch a snahe môže ešte ďalších, skoro 5 mesiacov pracovať ďalej , ale aj to, že už len 5 mesiacov a môže si užívať čaro letných prázdnin 😊. Medzi tým však dievčatá aj chlapci ešte určite stihnú byť súčasťou zaujímavých školských aktivít, celoškolských podujatí a tematických dní, ktoré na nich čakajú v II. polroku.

            Ten posledný tematický deň dostali naši žiaci od vedenia školy ako odmenu za svoju polročnú prácu 👍👏. Aktivitami pripomínal puzzle, pretože si ho deti mohli vyskladať samy zo športovo-relaxačných činností a stolových hier. Poctivo dokonca dodržali aj kritérium, nemať v ten deň pri sebe mobilný telefón 📱.

            A tak sme boli svedkami pohodového dňa, počas ktorého sa povzbudzovalo a držali sa ✊✊ spolužiačkam na tradičnom turnaji vo vybíjanej, naplno boli využité stolnotenisové stoly na dolnej chodbe a zvuky strelených gólov v stolovom futbale bolo počuť aj o poschodie vyššie. Mladší kamaráti na I. stupni sa tiež do sýtosti vyhrali, niektorí stihli prechádzku či pozrieť si peknú rozprávku a stráviť so svojimi pani učiteľkami pohodový deň.

            Poriadna "kopa " prinesených spoločenských hier od výmyslu sveta spojila žiakov v každej triede a vytvorila dostatočný priestor na rozvíjanie a posilňovanie sociálnych vzťahov, na obyčajné spoločné rozprávanie sa, dobrú náladu a nefalšovaný detský smiech.