• Vianoce u prvákov 🎄🎁❤️

          • Aj prváci zažili posledný deň pred prázdninami vo vianočnej pohode. Vystúpenie, spev, tanec, výmena vianočnej pošty a darčekov, vianočné aktivity - to všetko im spríjemnilo dnešný predvianočný deň. Pochutnali si na muffinoch od super starkej a na punči od pani riaditeľky. Smiech a úsmev nechýbali.

          • 📚 Žiak učiteľom v 3.B 👩🏼‍🏫

          • Pár dní pred Vianočnými prázdninami si žiaci v 3.B triede s pani učiteľkou vymenili svoje úlohy. Nebojácni žiaci sa zhostili role učiteľa s veľkou vervou a veru im to išlo na jednotku s hviezdičkou. Pripravili si zaujímavé hodiny, ktoré všetkých obohatili o nové informácie. Na vlastivede sa veľa dozvedeli o horskej záchrannej službe, aj s malou ukážkou prvej pomoci pri zasypaní lavínou. Na slovenskom jazyku či matematike si zopakovali svoje vedomosti pomocou rôznych úloh či cvičení v tvorivých pracovných listoch, ktoré si vytvorili. Na hudobnej výchove sa naučili krásnu vianočnú koledu a mnoho ďalšieho. Všetko išlo krásne podľa plánov i veľmi šikovnej improvizácie, až kým neprišla chrípka a mnohí "žiaci - učitelia" museli zostať doma. Preto sa táto cesta nekončí a v januári na nás čaká pokračovanie. Pani učiteľka sa už veľmi teší na nové hodiny a nápady, s ktorými žiaci prídu 😇. Je krásne vidieť ako sa deti dokážu navzájom učiť a pritom sa naučiť tak veľa! ✨

          • Tematický deň v znamení Vianoc v 3. ročníku ⛄🎄

          • Žiaci 3. ročníka strávili posledný deň v škole v tomto kalendárnom roku v znamení vianočnej nálady. Po krásnom a poučnom predstavení ľudových nástrojov a zaspievaní si pár známych ľudových pesničiek sa osviežili výborným detským punčom. S plnými pohármi sa odobrali do tried a tu sa so svojimi triednymi pani učiteľkami pozreli aj do posledných vrecúšok Adventného kalendára, potešili sa vzájommými drobnosťami a precvičili si svoje znalosti pomocou hravých tajničiek, omaľovániek a príbehov s tematikou Vianoc. Popritom všetkom im hrali do nálady jemné vianočné melódie. Svoje povinnosti majú už tento kalendárny rok za sebou a je na čase oddychovať, užívať si čas so svojimi blízkymi a načerpať sily do nového roku 2024! Šťastné a veselé Vianoce 🎄❄️⛄.

          • Ochladilo sa! ❄️⛄🏔️

          • Aj v Exotickom svete k nám zavítala Pani Zima. Z teplých krajín južnej Európy sme prešli na samotný južný pól priamo do Antarktídy 🥶. Porozprávali sme sa o živote - najmä tučniakov - na tomto chladnom kontinente. Ukázali sme si argentínsku základňu, či rôzne kostolíky rozšírené po celej Antarktíde. Deti sa dozvedeli o červenom vodopáde, ktorý vyniká svojou vodou sfarbenou do červena alebo o tom, že na tomto chladnom mieste ľudia z celého sveta ročne usporiadávajú maratón v behu. Spoločne sme si potom vytvorili krásne zimné krajinky so zvieratami, ktoré obývajú tento výnimočný kontinent 🐋🐧.

          • Rodičia v ŠKD 1 👪

          • V priebehu predchádzajúcich dní sme privítali v ŠKD 1 rodičov, ktorí nám priniesli nezabudnuteľné zážitky. Najprv nás navštívil pán policajt - operatívec a člen zásahovej skupiny, ktorý deťom predstavil svoju prácu a dovolil im vyskúšať si ochranné pomôcky, ako sú helmy, vesty, nočné videnie a podobne. Ale to nie je všetko! Pani Zimanová nás neskôr prekvapila s tvorbou vrecúšok a krásnych vianočných ozdôb. Tešíme sa z toho, ako krásne vyzerajú na našom vianočnom stromčeku. Ďakujeme Vám za návštevu a príjemné spestrenie dňa.

          • Oznam

          • Oznamujeme Vám, že v dňoch 14.-15.12.2023 bude vyučovanie na Základnej škole, Školská 482, Hliník nad Hronom prebiehať dištančnou formou offline (žiaci sa vzdelávajú doma)  z hygienicko-epidemiologických dôvodov na základe konzultácie situácie s RÚVZ.​​​​​​​

            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení z obedov. V uvedených dňoch sa tiež prerušuje činnosť ŠKD, CVČ a krúžkov.

            Úlohy na dištančné vyučovanie budú žiakom zaslané obvyklou formou prostredníctvom Edupage, Bezkriedy príp. mailom.

                                                                                                                                   Mgr. Petra Kováčová

                                                                                                                                        riaditeľka školy

             

             

          • 🌴🌞 Čo sa dozvedáme na Exotickom svete 🏔️🌵

          • Už dva mesiace sa s druhákmi a tretiakmi vydávame spoločne na cestu okolo sveta 🌍 na našich stretnutiach na krúžku Exotický svet. Stihli sme už prebádať kontinenty a svetadiely 🗺️, zoznámiť sa s niektorými európskymi krajinami, spoznať ich špeciality 🍕 či národné symboly a historické pamiatky 🏰 . Zablúdili sme aj na dno oceánov a morí a stretli sa s morskými potvorkami 🦈🐙 🦐 . Nebojíme sa cudzích miest a každý utorok sa tešíme na nové dobrodružstvá, ktoré nás čakajú na našej ceste spoznávania. Pretože ešte toho veľa číha za rohom 🏴‍☠️🐧🌉.

          • Oznam o riaditeľskom voľne pre žiakov 6. - 9. ročníka

          • Rozhodnutím riaditeľky Základnej školy, Školská 482, Hliník nad Hronom bude dňa 8.12.2023 žiakom 6., 7., 8. a 9. ročníka udelené riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

            Riaditeľské voľno sa poskytuje v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Žiaci 6.- 9. ročníka budú automaticky odhlásení zo stravy.

            Pre žiakov 1.- 5. ročníka funguje vyučovanie, ŠKD aj ŠJ v bežnom režime.

            S pozdravom

             

                                                                                                                Mgr. Petra Kováčová

                                                                                                                        riaditeľka školy

          • Mikuláš, anjel a čert zavítali aj medzi našich žiakov

          • Vzácna návšteva v podobe Mikuláša, čerta a anjela dnes zavítala aj medzi žiakov našej školy. Keď sa Mikuláš presvedčil, že naši žiaci sú naozaj šikovní a výnimoční, dokážu krásne spievať, recitovať aj tancovať, odovzdal žiakom balíčky, ktoré mu pomohli nachystať šikovné ruky z Rady rodičov. Ďakujeme!

            O talente našich žiakov sa môžete presvedčiť aj vy už zajtra na našom tradičnom Vianočnom jarmoku. Tešíme sa na Vás.

          • Mikuláš u tretiakov 🎅

          • Mikuláš zavítal aj k žiakom 3. ročníka. Žiaci čítali s porozumením, lúštili osemsmerovku, skladali abecedu. Niektorí z nich pripravili pre Mikuláša prekvapenie v podobe básničiek, ktoré predstavia aj na vianočnom jarmoku. Na záver sa tešili zo sladkej odmeny za to, že celý rok poslúchali pani učiteľku. ❤️

          • Mikulášske stopy v 1.A 🎅🏼

          • Tematický deň prežili aj žiaci 1.A triedy. Vydali sa po stopách Mikuláša. Prechádzali po mikulášskom chodníku, kde plnili rôzne úlohy. Chodníček ich zaviedol až k Mikulášovi. Za ich snahu ich odmenil sladkou odmenou 🍭🎅🏼🎄

          • Pomocníci Mikuláša v 1.B 🎅🏼

          • Vitaj, vitaj, Mikuláš, vitaj medzi nami,

            prišli sme ťa pozdraviť veselými hrami.

            Ty nám zato ukážeš, čo v tom koši máš.

            Vitaj, vitaj zďaleka, milý Mikuláš.

            Na sviatok sv. Mikuláša naši prváci prežili deň plný prekvapení. Stali sa Mikulášskymi pomocníkmi a plnili sladké úlohy, aby pomohli nájsť Mikulášovi správne darčeky. Tento zasnežený deň mali žiaci 1.B tematické vyučovanie, ktoré sa končilo s Mikulášom a jeho nádielkou pre dobré deti.

          • 🚍Expedícia POĽSKO🚍

          • K našim severným susedom sme zavítali na konci novembra so staršími žiakmi našej školy. Čakalo nás smutné stretnutie s temnými dejinami vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau. Následne zoznámenie s kráľovskými dejinami Krakowa a krásnymi vianočnými trhmi. Záver expedície patril podzemiu, kde sme prešli niekoľko kilometrov v najstaršej soľnej jaskyni v Európe. Bola to pre nás všetkých kvalitná a zážitková 2-dňová expedícia.