• OZNAM

          • Na základe VZN č. 07/2022 schváleného obecným zastupiteľstvom dňa 15.12.2022 sa od 01.01.2023 upravujú  platby za stravné  žiakov, ktorí sa stravujú v ŠJ:

             

                                                   I. stupeň platba          1,70 €/obed

                                                   II.stupeň platba          1,90 €/obed

             

                                                  I. stupeň platba           0,65 €/desiata

                                                  II. stupeň platba          0,70 €/desiata

             

            V cene obeda sú réžijné náklady  vo výške 0,20 €/za každý odobratý obed.

            Stravné sa mení na základe nových finančných pásiem (výška nákladov na nákup potravín), ktoré vydalo MŠVVaŠ SR.

          • OZNAM

          •  

            Rozhodnutím riaditeľky Základnej školy, Školská 482, Hliník nad  Hronom bude dňa 22.12.2022 udelené žiakom školy riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

            Riaditeľské voľno sa poskytuje v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            V tento deň nebudú fungovať aj ŠKD a ŠJ pre žiakov školy.

            S pozdravom

             

                                                                                                                Mgr. Katarína Kaššová

                                                                                                                        riaditeľka školy

          • Vianočná pošta aj v našej obci...✉️❤️

          • ... je už na ceste k našim seniorom. Veríme, že poteší ich srdiečko a vyčaruje im úsmev na tvári. Vo vlastnoručne vyrobených pozdravoch našich šikovných druhákov (2.A) je vložené ich detské srdiečko, radosť ich detských očí a najúprimnejšia detská radosť na svete, a to je najkrajší , ktorý sa nikde kúpiť nedá.

          • PRÍBEH ČAJOVEJ ŠÁLKY🍵🍯

          • ... spoznali žiaci v 2.B vďaka našej špeciálnej pedagogičke Erike, ktorá im ho v príjemnej predvianočnej atmosfére s láskou prečítala . Deti sa dozvedeli o liečivej sile byliniek a účinkoch zdravého čajíku z nich. Takéto bylinkové čajíky mali možnosť ochutnať a popri tom si vyrobiť svoju bylinkovú čajovú šalku. Druhácka trieda sa tak na chvíľu premenila na tvorivú rozprávkovú čajovňu, v ktorej sa deťom veľmi páčilo

          • OZNAM

          •   Základná škola Hliník nad Hronom oznamuje,  že Vianočný jarmok, ktorý sa mal konať 16.12.2022, sa vzhľadom na pretrvávajúcu vysokú chorobnosť žiakov a vyučujúcich ruší.

          • PÍSMENOVO

          •  

            Delenie hlások si žiaci druhého ročníka upevnili pomocou príbehu, v ktorom každá hláska stratila svoj domov kvôli búrke, ktorá sa prehnala mestečkom Písmenkovo. Úlohou detí bolo priradiť každej hláske domov, ktorý zistili vďaka vyriešeniu tajničky. Na úlohách pracovali v skupinách a spoločne znovu obnovili mestečko Písmenkovo. Vďaka nim našla každá hláska svoje miesto.

          • Oznam

          • Milí rodičia, pod iniciatívou Týždňa kariéry prebiehajú od novembra s našou školskou psychologičkou (akreditovanou kariérovou poradkyňou)  Mgr. Janou Slebodníkovou sebaspoznávacie aktivity a testovanie so žiakmi 9.ročníkov. V rámci tematickej oblasti Moderná škola sú naplánované  tiež aktivity pre žiakov 8.ročníka. V prípade záujmu o pomoc pri študijnom zameraní a životnom smerovaní vášho dieťaťa máte možnosť si  dohodnúť aj individuálnu konzultáciu na emaili: slebodnikovajana@gmail.com 

          • Mikulášska návšteva

          • Tradičná mikulášska návšteva v réžii našich rodičov na nás nezabudla ani tento rok. Veď aj vďaka nim dnes mohol Mikuláš so svojimi pomocníkmi osobne pozdraviť všetkých žiakov, ktorí práve neboli doma pod perinou a obdarovať ich sladkými dobrotami.

            ĎAKUJEME všetkým, rodičom, ktorí sa na takýchto milých aktivitách pre svoje deti podieľajú .

          • !!! OZNAM !!!!

          • Riaditeľka Základnej školy Hliník nad Hronom, Školská 482 v súlade s Metodickým pokynom č.15/2005 -R a  odporúčaním Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom

             

            prerušuje výchovno-vzdelávací proces  a vyhlasuje chrípkové prázdniny

            v čase od 7.12. 2022(streda) do 9.12.2022 (piatok)

            z dôvodu veľmi vysokej chorobnosti žiakov školy.

             

            Žiaci znovu  nastúpia po chrípkových prázdninách  do školy 12.12.2022 (pondelok).

          • ❤️ Ocenenie DETSKÝ ČIN ROKA 2022 ❤️

          • Skutok Lei Plačkovej v kategórii Pomoc rodine získal najviac hlasov detskej poroty a Lea, naša žiačka, získava ocenenie Detský čin roka 2022. Lea už v tomto veku s pokorou zvláda to, o čom mnohí jej rovesníci ani len netušia a zaslúži si veľký obdiv!

            Gratulujeme

            a sme na ňu veľmi pyšní, rovnako , ako jej rodičia.

          • Stretnutie s temnými aj kráľovskými dejinami...

          • S našimi deviatakmi máme za sebou exkurziu do najväčšieho vyhladzovacieho tábora, Auschwitzu. Návštevou tohto skľučujúceho miesta sme si pripomenuli, aké je pre nás všetkých nesmierne dôležité PAMÄTAŤ si a NEZABUDNÚŤ na osudy ľudí, ktorí sa stali obeťou krutosti a nenávisti. Naše putovanie pokračovalo objavovaním histórie, nádhernej architektúry i čarovnej predvianočnej atmosféry kráľovského poľského mesta, Krakowa. Bol to deň plný protikladov, na ktorý naši deviataci určite nezabudnú. Ďakujeme Cestovnej kancelárii ČeKan za ďalšiu skvelú organizáciu tohto, pre nás nevšedného dňa.

          • NÁŠ ADVENTNÝ KALENDÁR ⭐🌲

          • Adventný kalendár môže mať mnoho podôb od klasického - plného sladkých prekvapení cez netradičný, plný zábavných úloh. Presne taký je aj ten náš adventný kalendár, ktorý aj tento rok ponúka našim žiakom milé úlohy na pohladenie srdca, duše, detskej úprimnosti a radosti. Úlohy z adventného kalendára nájdu žiaci každé ráno aj na šatňových dverách, nech môžu dobro a radosť rozdávať hneď od rána.

          • OZNAM

          • Z dôvodu vysokej chorobnosti detí a na základe odporučenia Úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom udeľujem žiakom I. stupňa v dňoch 2. a 5.12.2022  riaditeľské voľno.

            Pre žiakov I. stupňa v týchto dňoch nebude fungovať ŠKD a ŠJ.

            Vianočné tvorivé dielne pre žiakov I.stupňa sa prekladajú na 6.12.2022.

             

            Žiaci II.stupňa 2.12.2022 pokračujú vo  vyučovaní podľa platného rozvrhu, 5.12.2022 budú mať vianočné tvorivé dielne v rozsahu 5 vyučovacích hodín.

             

                                                                                                                Mgr. Katarína Kaššová

                                                                                                                        riaditeľka školy

             

          • Stretnutie s temnými aj kráľovskými dejinami...

          • S našimi deviatakmi máme za sebou exkurziu do najväčšieho vyhladzovacieho tábora, Auschwitz-Birkenau. Návštevou tohto skľučujúceho miesta sme si pripomenuli aké je pre nás všetkých nesmierne dôležité PAMÄTAŤ si a NEZABUDNÚŤ na osudy ľudí, ktorí sa stali obeťou krutosti a nenávisti.

            Naše putovanie pokračovalo objavovaním histórie, nádhernej architektúry i čarovnej predvianočnej atmosféry kráľovského poľského mesta, Krakowa. Bol to deň plný protikladov, na ktorý naši deviataci určite nezabudnú. Ďakujeme CK ČeKan za skvelú organizáciu tohto pre nás nevšedného dňa.