• Hviezdoslavov Kubín

          • Aj tento rok sa naši žiaci prvého stupňa zúčastnili školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktorá mala okrúhle výročie 70 rokov. Pani učiteľky vybrali z každej triedy odvážlivcov, ktorí vybraný text z poézie či prózy predniesli pred svojimi spolužiakmi. Po recitácii ich čakal veľký potlesk od našich divákov a malé občerstvenie. Bolo náročné vybrať len pár vyvolených, keďže žiakom sa v prednese veľmi darilo 🍀. Nakoniec porota rozhodla a výhercovia si odniesli zaslúžené diplomy s cenami. Ďakujeme všetkým zúčastneným a držíme palce do ďalších kôl . O rok sa znovu budeme tešiť na Vaše krásne prednesy 😊.

          • 1.A,1.B 🦷

          • Čistím zúbky sem a tam,

            biele zúbky raz dva mám.

            Ak chceš zdravé zúbky mať,

            nesmieš sladké papať.

            Aj naši prváci už vedia, čo je pre zúbky nezdravé a ako správne čistiť a starať sa o svoj chrup. Naša pani asistentka Majka ich naučila a ukázala ako sa správne čistia, ale aj ako to môže dopadnúť, keď sa o svoje zúbky nebudú starať. Prváci spojili učenie o zdravých zúbkoch aj s písmenkom Z. Nakoniec si vymodelovali zúbky aj písmenká z plastelíny.

          • Deti z ŠKD 1 v pizzerii za polročné vysvedčenie? A prečo nie! 🍕

          • Prváci svoj prvý polrok v škole zvládli naozaj na výbornú. Za odmenu navštívili neďalekú pizzeriu, v ktorej sme si objednali okrem (kukuričkovej) pizze aj dobrý džús, či citronádu 🥤. Spoločne sme si vychutnali jedlo v príjemnej atmosfére, vytvorili si pekné spomienky a dobre sa zabavili. Spoločnosť nám dnes robila aj pani učiteľka Simonka, za čo jej veľmi pekne ďakujeme.