• Celoškolské oslavy MDD na našej škole

          • Ráno sme začali veselo divadelným predstavením Rumcajs v podaní divadla Clipperton. Po návrate nás čakali sladké balíčky od našich zlatých maminiek z Rady rodičov. Druhostupniari si užili  kopu stanovíšť so zábavnými úlohami: Spoločenské hry pod altánkom, Škriatkovia sadia stromy, Chytanie chvostíka, Metla nespadni, Budeme navždy spolu, avšak najviac divákov prilákal tradičný medzitriedny futbalový turnaj. Víťazom z 8. ročníka ešte raz gratulujeme. Prvostupniari si užili zábavné úlohy v réžii triednych učiteľov.

          • Detskí hrdinovia u pani prezidentky

          • Sviatok všetkých detí si 1. júna uctila aj pani prezidentka Zuzana Čaputová a pri príležitosti Dňa detí prijala v Prezidentskom paláci všetky nominované aj ocenené deti na Detský čin roka 2022. Pozvanie na stretnutie s pani prezidentkou dostala aj naša žiačka Lea Plačková zo 7.B triedy. Jej skutok v kategórii Pomoc rodine získal najviac hlasov detskej poroty a získala tak ocenenie Detský čin roka 2022. Pozvanie pani prezidentky Lea s radosťou prijala, a tak sa s ňou osobne stretla. Pani prezidentka deťom poďakovala za to, že sú povzbudzujúcim vzorom a príkladom pre svojich rovesníkov, ale aj pre všetkých dospelých. Okrem toho, že Lea dennodenne pomáha svojim nepočujúcim rodičom, chcela urobiť radosť svojim dvom kamarátkam a zároveň aj spolužiačkam a dopriala im spoločný výlet do Bratislavy a možnosť navštíviť Prezidentský palác. Celkovo celý tento deň sa niesol v duchu dobroty a pomoci a aby toho nebolo málo, pán Ing. Pavol Frolo dievčatá k pani prezidentke doviezol, ukázal im mnohé zákutia nášho hlavného mesta a bezpečne a pohodlne ich doviezol domov, za čo mu zo srdca ďakujeme

          • Hrdo zdieľame svoj región...⛪⛰️🙋‍♂️🙋‍♀️😊🍀♥️

          • S radosťou oznamujeme, že naša obec, Hliník nad Hronom, je vďaka šikovným žiakom školského parlamentu našej školy zvečnená v outdoorovej zážitkovej hre. Ako sa to stalo?

            Prijali sme výzvu na spoluprácu s viacerými základnými školami Tekovského regiónu, ktorú inicioval pán učiteľ Adam Baran, učiteľ zo Škola Brehy . Je účastníkom vzdelávacieho programu Komenského inštitútu a vytvoril skvelý projekt DO REGIONÁLNYCH DEJ-OV. Jeho úlohou je pritiahnuť pozornosť našich žiakov ku svojim koreňom. Prostredníctvom uvedenej hry môžu spoznať významné kultúrno-historické pamiatky, udalosti, osobnosti, prírodné krásy, zaujímavosti o danej obci, a to všetko atraktívne s prepojením na súčasné technológie (aplikácia ActionBound) a fúrou pohybu.

            DO REGIONÁLNYCH DEJ-OV obce Hliník nad Hronom – takýto je názov hry, ktorú si môžete zahrať a veľa nového sa môžete o našej obci dozvedieť, prípadne si pripomenúť. Stačí k tomu mobil a stiahnutá aplikácia ActionBound a ste v hre. Takže hrajte a spoznávajte.!

            My sme ju samozrejme nielen na našej škole vytvorili, ale už si s viacerými našimi žiakmi aj zahrali. A neprestávame...Vďaka tejto spolupráci sme navštívili 5 ďalších obcí v našom regióne - Brehy, Novú Baňu, Hronský Beňadik, Tekovskú Breznicu a Žarnovicu. Takže hrdo a s radosťou zdieľame svoju obec a svoj región. Pridajte da k nám!

          • Prvojúnová tradícia, ktorá vždy poteší..

          • Naše skvelé maminy z Rady rodičov, ktoré venovali svoj čas a energiu, aby každé dieťa v našej škole dostalo na Deň detí sladkú rodičovskú pozornosť. V mene všetkých deťúreniec ďakujeme a my sme radi, že dlhoročná MDD - tradícia a pekná spolupráca s rodičmi stále funguje.

          • Deň detí vo vreci…

          • Ktoré dieťa by sa netešilo na jašenie? Deti z ŠKD I. oddelenie milujú pohyb, súťaženie snáď ešte viac a súťaž v skákaní vo vreci zaručuje mnoho zábavy. Deti si zmerali sily vo dvojiciach, a aj keď sa občas ocitli bližšie k zemi, než chceli, nevzdávali sa, rýchlo odmotali zamotané nohy vo vreci a pokračovali do cieľa. V inej súťažnej disciplíne si vyskúšali, či je naozaj také jednoduché, ako sa javí, preniesť loptičku na ping-pongovej rakete do cieľa. Veru jednoduché to nebolo, ale ani v tejto súťaži to nikto z detí nevzdal. Nielen za odvahu si každý prváčik vysúťažil bublifuk.

          • Čítajme si 2023

          • Tak ako mnohé školy na Slovensku, aj tá naša sa dňa 23. mája ďalšíkrát s radosťou zapojila do celoslovenského podujatia „Čítajme si...“2023, ktoré je každoročne  organizované Linkou detskej istoty. Žiaci z rôznych ročníkov sa schádzali so svojimi učiteľkami slovenského jazyka a spolužiakmi v priebehu celého dňa v školskej knižnici, kde mal každý z nich šancu prečítať úryvok z vybranej detskej knižky. Spríjemnili si deň čitateľským zážitkom v prirodzenom knižnom prostredí, ktoré ku čítaniu patrí a počúvaním príbehu aj prostredníctvom čítania ostatných spolužiakov. Do spoločného čítania sa na našej škole zapojilo 248 žiakov. Aj vďaka tomuto dňu sme si pripomenuli hodnotu kníh a ich mimoriadny význam v školskom a najmä detskom živote.

          • Hra s hlinou

          • Aj tento školský rok navštevujú žiaci 1. stupňa krúžok Hra s hlinou. Počas školského roka sa žiaci zoznamovali s hlinou, s hrnčiarskym kruhom a s rôznymi nástrojmi. Rozvíjali jemnú motoriku, fantáziu, tvorivosť a v neposlednom rade aj socializáciu, kde komunikácia popri práci prebiehala na najrozličnejšie témy zo života detí. Ich práce boli poslané do ÚĽUVU - do súťaže v Krajine remesiel, reprezentovali Regionálne pexeso a vyrobili asi 200 ks medailí do súťaže Spartan pre svojich mladších i starších rovesníkov. Tlieskame naozaj šikovným deťom.

          • Čarovný kufor

          • Členovia divadelného súboru Sépia zo ZUŠ v Hliníku nad Hronom otvorili svoj Čarovný kufor pre žiakov 1.- 3. ročníka našej školy a poslali svojim vystúpením medzi naše deti veselú rozprávku. Znova dobro zvíťazilo nad zlom a bola svadba...

            Veľmi pekne ďakujeme mladým nádejným hercom za veselý a pekný kultúrny zážitok, ktorým nám spríjemnili utorkovú druhú vyučovaciu hodinu. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie naštudované príbehy a rozprávky.