• Vesmír u štvrtákov 🌍🚀

          • Po ukončení témy vesmír sa žiaci 4. A a 4. B, v rámci blokového vyučovania, vybrali na cestu medzi Zemou a hviezdami. Na tejto pútavej ceste sa dozvedeli rôzne nové zaujímavosti o našej planéte, overili si svoje vedomosti o Mesiaci, Slnku, poradili si s vesmírnymi hádankami a osemsmerovkami. Pri tvorbe projektov si museli prácu dobre zorganizovať a hlavne navzájom spolupracovať. Výsledkom ich spolupráce boli práce, na ktoré boli žiaci patrične hrdí.

          • Bronz z okresného kola Olympiády zo slovenského jazyka 🥉

          • Bronz z okresného kola Olympiády zo slovenského jazyka si svojimi vedomosťami a jazykovými zručnosťami zaslúžene odniesla naša ôsmačka LUCKA BINDASOVÁ, ktorej aj touto cestou srdečne gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

          • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ZO SLOVENSÉHO JAZYKA

          • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ZO SLOVENSÉHO JAZYKA malo aj v tomto školskom roku početné zastúpenie. 19 žiakov z ôsmych tried a deviateho ročníka si zmeralo svoje jazykovo- literárne vedomosti, štylistické, komunikačné a prezentačné zručnosti z rôznych jazykových rovín nášho materinského jazyka. Na stupeň víťazov sa však "zmestili" len traja, najúspešnejší riešitelia alebo presnejšie povedané, najúspešnejšie riešiteľky.

            Lucka BINDASOVÁ (8.B)

            Sofi JAKUŠOVÁ (9.ročník)

            Linda BOBOKOVÁ (8.A)

            Dievčatám srdečne gratulujeme .

          • ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY 🎫🎟️

          • Do projektu Záložka do knihy spája školy, sa zapájame každoročne. Téma tohto ročníka znela: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov. Naši žiaci pripravili vyše 240 záložiek a zaslali ich vybranej partnerskej škole. Je to Základná škola Bojná. Tvorbu záložiek v každej triede sprevádzalo čítanie a besedy o obľúbených knihách, či návšteva školskej knižnice. Na záver sme záložky zalaminovali, aby deťom v partnerskej škole dlhšie vydržali a vynikli farby. Všetky naše výtvory sme si mohli prezrieť na výstavke na dolnej chodbe školy a nazbierať tak inšpiráciu do ďalších ročníkov projektu. Záložky sme partnerskej škole odoslali v balíčku spolu so sprievodným listom, medovníčkami s naším logom, magnetkami, perami, pohľadnicami a mapami Hliníka nad Hronom a okolia. Prijaté záložky nás veľmi potešili. Tento rok boli výnimočne pekné. Naši žiaci si z nich už povyberali také, ktoré sa im páčili a inšpirovali ich k čítaniu ďalších kníh. V balíčku nám prišiel aj list s poďakovaním, kniha, DVD a propagačné materiály z regiónu Nitra a Topoľčany. Vďaka tomuto podujatiu sme sa dozvedeli, že Bojná je obec s najstaršími kresťanskými pamiatkami na Slovensku. A tak možno v budúcnosti žiaci našej školy v rámci dejepisnej exkurzie partnerskú školu aj navštívia.

          • Strašidelný deň u tretiakov 👻🧙‍♀️

          • Ešte pred prázdninami si žiaci tretieho ročníka usporiadali medzitriedny Strašidelný deň. Počas tohto dňa boli žiaci oblečení v rôznych maskách a riešili rôzne zábavné ulohy. Na začiatok žiaci čítali s porozumením - kde sa dozvedeli informácie o Halloweene, Dušičkách a o mexickom sviatku Dia de los Muertos. Následne si zahrali hru stoličkový tanec a spravili si sprievod po celej škole. Deň zakončili strašidelnými omaľovánkami a filmom.

          • Krajina v okolí mojej obce

          • Žiaci 2.A triedy v piatok 27. októbra netradične poznávali krajinu v okolí svojich rodných obcí. Poznávali ulice a cestovali zo školy ku kostolu, obchodu, knižnici a na poštu. Tešili sa z cestovania prstom po mape zo školy domov, pričom poznávali ulice obcí Hliník nad Hronom, Dolná Ždaňa a Lehôtka pod Brehmi. Plánovali a vytvárali mapu, počítali okná na domoch ulíc, tvorili slovné príklady. Dopĺňali písmená, slová, tajničku s ulicami, počítali písmená a hlásky v slovách. Maľovali, lepili, tvorili a spoločne v troch skupinách spolupracovali pri zostavovaní ulíc a plánov. Prvá skupina tvorila ulice pri ZŠ, druhá skupina tvorila ulice pri kostole a tretia skupina tvorila ulice pri obchode a pošte. Žiaci sa veľa naučili, práca ich veľmi bavila, tešili sa a na záver sme spoločne vyhodnotili najkrajšiu prácu, ktorou je kostol a ulice v jeho okolí.

          • Aktivity so školskou psychologičkou :)

          • Na našej škole pokračujú aktivity so školskou psychologičkou zamerané na testové a sebapoznávacie úlohy a aktivity žiakov, tentoraz aj v hellowenskom duchu. Pretože okrem vedomostí a psychickej schopnosti pracovať, ktoré sú nevyhnutné na vstup do života je dôležité u detí rozvíjať cez poznanie svojej osobnosti a silných stránok aj rôzne druhy záujmov potrebných v meniacom sa svete práce.

          • 🦣ŽIJEME v PRAVEKU🦣

          • Život lovcov a zberačov sme si skutočne "zažili" aj užili so šiestakmi. Lovci postavili jednoduchý príbytok, ulovili mamuta, spolu so zberačkami zabezpečili paleo večeru, ukázali nám ako byť in v dobe kamennej a v čase oddychu vymodelovali venušu,ktorú preniesli vďaka profilu do súčasnosti. Aby toho nebolo málo počítali a identifikovali " lovecké, mamutie a jaskynné" uhly a vytvárali svoj kamenný profil v jazyku iného kmeňa,v angličtine. Podľa účastníkov niektorých rodov to bol super deň :)

          • Súťaž o naj tekvicu 🎃

          • Tekvičkujeme... Ešte stále máte možnosť zapojiť sa do našej súťaže o NAJ TEKVICU... Vyrezané tekvice môžete priniesť do tejto originálnej zbierky ešte vo štvrtok a v piatok po jesenných prázdninách.

          • Deň jablka u druhákov 🍏🍎

          • Jedna ľudová múdrosť hovorí: Každý deň jablko, od lekára ďaleko… Viete o tom, že aj jablko má svoj medzinárodný deň? Tým je každoročne 21.október. 20. októbra si žiaci 2.A a 2.B pripomenuli medzinárodný Deň jablka. Aktivitu realizovali v rámci týždňa zdravej výživy. Počas vyučovania žiaci realizovali zaujímavé aktivity. Spoznali, že máme viacero odrôd jabĺk, ktoré sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Získali tak nielen nové informácie, ale sa aj zabavili, vyfarbili si jabĺčka, počítali príklady s jabĺčkami, či zaspievali pesničky o jabĺčku. Skúsime teda jabĺčka zaradiť do nášho jedálnička každý deň a pozitívne účinky sa určite čoskoro dostavia

          • ZDRAVIE BEZ TANIERA🍊🍎🥑🥪🥗🍇🍐

          • Zdravie bez taniera bol názov nášho miniprojektu, ktorý sme realizovali počas celého minulého týždňa v spolupráci s našou školskou kuchyňou a obchodným reťazcom BILLA v Žiari nad Hronom. Vďaka ich sponzorskému daru v podobe čerstvého ovocia a čerstvej zeleniny, ochoty a ústretovosti vedúcej školskej jedálne, pani Indrovej, mali naši žiaci zabezpečený prísun vitamínov "bez taniera" každú desiatovú prestávku. Svoju ruku k "dielu" pridali aj žiaci zo 6. a 8.ročníka, ktorí zodpovedne krájali, natierali, napichovali, ukladali, roznášali i ochutnávali. Jablká, hrušky, mandarinky, ovocné špízy z hrozna a čučoriedok, skvelé nátierky z avokáda a cvikly či zeleninový šalát boli pestrým, zdravým a chutným doplnkom k desiate každého nášho žiaka i pedagóga. ĎAKUJEME . O chuťové poháriky sme mali kvalitne postarané, no rovnako kvalitne sa téme zdravého stravovania, "zdraviu na tanieri " či vitamínom venovali i pedagógovia spolu so svojimi žiakmi na vyučovacích hodinách, v ŠKD i krúžku varenia Kuchár bez čapice.

          • Týždeň venovaný zdravej výžive 🍌🍐🥕

          • Minulý týždeň sa aj žiaci na prvom stupni venovali zdravej výžive. Pomocou rôznych aktivít sa naučili, ktoré potraviny sú vhodné pre naše telo a ktoré nám naopak škodia. Ako sa máme starať o potraviny, ako ich správne uložiť do našich chladničiek, ktoré potraviny by sme mali jesť čo najviac vďaka ich vitamínom a minerálom, či dokonca z akých nutrientov sa konkrétne potraviny skladajú. Vyskúšali si zostaviť vlastný jedálniček dňa podľa nadobudnutých vedomostí o zdravom stravovaní a tiež si trochu zacvičili. Okrem pozitívnej stránky zdravej výživy sa dozvedeli aj o negatívnych stránkach nevhodného stravovania, ktoré môže mať veľmi zlý dopad na naše zdravie. Po tomto týždni sme všetci hneď múdrejší a snáď, keď už toľko vieme o zdravom stravovaní, budeme lepšie rozmýšľať o tom, čo jeme a nebudeme jesť len podľa chuti, ale aj rozumu .

          • Deň jablka 🍎🍏🍎u prvákov

          • Dňa 19. a 20. októbra mali naši prváci tematické vyučovanie Deň jablka V rámci zdravého stravovania počas celého týždňa sa v tieto dni venovali aj jablkám. Naučili sa celý cyklus vývinu jablka ako zo semienka vyrastie jabloň, ako sa jabloň mení počas ročných období, ale aj aké druhy jabĺk poznáme. Počas práce mali možnosť ochutnať jablká, ale aj iné druhy ovocia. Svoj prvý tematický deň zvládli výborne! Môžete sa pozrieť ako sa im darilo a aké práce na záver vyučovania vytvorili.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Vyučovanie bude trvať: na I. stupni v rozsahu 4 vyučovacích hodín,

            na II. stupni v rozsahu 5 vyučovacích hodín.

            Školský klub detí - bude fungovať bez zmeny.

            Centrum voľného času začne činnosť o hodinu skôr:

            12:30 - 13:30 hod. - FLORBAL

            13:30 - 14:30 hod. - BEDMINTON

          • Prvé školské týždne prvákov 🧮📚👩‍🏫🔤

          • Úspešný začiatok a prvé školské týždne majú za sebou naši prváci. Spoznávanie písmeniek, prvé písanie, počítanie aj tvorenie zvládli výborne! Učili sa hravou formou a počas tohto adaptačného obdobia boli veľmi snaživí.

          • Pirátska výprava v ŠKD 1 🏴‍☠️

          • Zvládli by ste výzvy pirátskej výpravy? Naši prváci z ŠKD 1 áno!

            Naše dobrodružstvo začalo na brehu, kde sme si nazhromaždili zásoby jedla a najmä veľa odvahy! Počas expedície sme sa zastavili na niekoľkých stanovištiach - ostrovoch, kde mali naši malí dobrodruhovia za úlohu splniť výzvy, ktoré im pomohli odhaliť tajomný pirátsky poklad. Naši prváci si svoj sladký poklad naozaj zaslúžili, pretože vynaložili úsilie nielen v myslení, ale aj v pohybe.

          • Školské kolo technickej olympiády

          • Október už tradične otvára dvere školským kolám olympiád ... Prvenstvo si nesie školské kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY, do ktorej sa mohli naši žiaci zapojiť už minulý týždeň. Včera sme pokračovali školským kolom OLYMPIÁDY V SLOVENSKOM JAZYKU, na výsledky ktorej si musíme ešte počkať, nakoľko elektronické testy sa vyhodnocujú centrálne. Výsledky školského kola Technickej olympiády však máme. Do okresného kola postupujú :

            Kategória A:Dorotka Macková

            Maťko Čakloš

            Kategória B: Viktor Polakovič

            Všetkým postupujúcim žiakom gratulujeme a ostatným ďakujeme za účasť .

          • Dobrovoľná zbierka a návšteva útulku v Hliníku nad Hronom 🐺🐺🐺

          • Pri príležitosti svetového dňa ochrany zvierat bola na našej škole v rámci environmentálnej výchovy vyhlásená dobrovoľná zbierka na psí útulok v Hliníku nad Hronom. Šiestaci neváhali a zanietene každý deň od 6. do 13. októbra oslovovali žiakov a zamestnancov školy a zistili, že na našej škole je veľa ľudí, ktorým osud psíkov nie je ľahostajný, majú srdiečko na správnom mieste, chcú pomôcť a sú ochrancovia a milovníci zvierat. Suma, ktorú vyzbierali z dobrovoľných príspevkov sa vyšplhala na krásnych 151,59 €.

            Všetkým, ktorí dobrovoľne prispeli zo srdca ďakujeme.

            V pondelok 16. 10. 2023 šiestaci s úžasným pocitom a naplnenou obálkou, vyzbierané peniažky s hrdosťou osobne odovzdali majiteľom útulku a následne na to vyvenčili niekoľko psíkov.